Scholen

Veel plezier op onze Panegyri workshop

Onze Afdeling ondersteunt scholen bij hun aanbod Grieks op verschillende manieren.

Workshops en lesmateriaal

Wil je als leerkracht je klas laten proeven van het Grieks dat wij aan de UGent aanbieden? Dat kan! Wij bieden workshops en lesmateriaal aan, zowel voor middelbare als lagere scholen. Voorkennis Grieks is voor de meeste van onze workshops niet nodig!

Evenementen voor scholen

We organiseren dit jaar ook opnieuw Oude Grieken – Jonge Helden, een programma Oudgrieks voor lagere scholen.

In voorbije jaren organiseerden we deze scholenevenementen:

Heb je leerlingen die geïnteresseerd zijn in een universitaire studie Grieks?

  • We hebben heel wat informatie voor hen op de webpagina voor toekomstige studenten.
  • Je kan geïnteresseerde leerlingen zeker al verwijzen naar onze brochure Greek@Work waarin we heel wat getuigenissen van alumni samenbrengen. Indien je graag enkele brochures bestelt, kan dat door te e-mailen naar grieks@ugent.be.

Nascholingen en samenwerking tussen leerkrachten en onderzoekers

Interessante sites

Er zijn heel wat interessante website waar je blogs, lesmateriaal en weetjes over de oude Grieken en het Oudgrieks door de eeuwen heen kan vinden.

  • Waarom Grieks? Op de website Waarom Grieks, die we samen met collega’s van de KU Leuven en Classica Vlaanderen hebben opgestart, vind je een rijkdom aan redenen om voor Grieks te kiezen, voor leerlingen, leerkrachten en ouders.
  • Hic et Nunc: op deze website van Patrick De Rynck vind je een weelde aan prachtige blogposts over de impact van de oudheid op het moderne leven.
  • Kleio is het Tijdschrift voor Oude Talen en Antieke Cultuur. Op de website vind je blogposts en veel meer informatie.
  • De Vereniging van Leerkrachten Oude Talen is de netoverschrijdende vereniging voor leerkrachten klassieke talen in Vlaanderen. De nascholingen, evenementen en het tijdschrift Prora zijn zeker de moeite waard.
  • Classica Vlaanderen is de overkoepelende vereniging van de organisaties die zich in Vlaanderen inlaten met het onderwijs van de klassieke talen Latijn en Grieks en/of met de Grieks-Romeinse cultuur. Je vindt er meer informatie over evenementen en ander nieuws over de studie van de oudheid.