Agenda

 • Vrij
  09
  Jun
  2023

  'Antigone in de Amazone': theatervoorstelling

  20:00NTGent Schouwburg (Sint-Baafsplein 17, 9000 Gent)
  Griekenlandcentrum, publiek evenement

  Milo Rau maakt een politieke Antigone voor de 21ste eeuw, samen met inheemse mensen, activisten en acteurs uit Brazilië en Europa.

  De rol van Antigone wordt vertolkt door de inheemse actrice Kay Sara. Het koor door overlevenden van het grootste bloedbad dat de politie aanrichtte tegen landloze boeren.

  Voor Antigone in de Amazone  reisden Milo Rau en zijn team naar de Braziliaanse staat Pará waar de bossen branden om plaats te maken voor de sojateelt en waar het kapitalisme de natuur verslindt. Op een bezet stuk land creëert het team in samenwerking met deMovimento dos Trabalhadores Sem Terra, ’s werelds grootste organisatie van ‘landlozen’, een allegorisch stuk over de gewelddadige verwoestingen en ontheemding door de moderne staat, die privébezit belangrijker acht dan het traditionele recht op land.

  Het creatieproces voor Antigone in de Amazone  werd in 2020 onderbroken: het team moest terugkeren uit Brazilië door de coronapandemie. In de herfst van 2022 reizen de makers terug om de voorstelling eindelijk af te werken en tijdens seizoen 2022-2023 de première te presenteren.

  Nadat hij voor Orestes in Mosul  naar de voormalige hoofdstad van de Islamitische Staat trok en de voor de Jezusfilm The New Gospel  naar de vluchtelingenkampen in Zuid-Italië, reist Milo Rau nu met zijn team naar het Amazonewoud in Brazilië om er zijn Trilogie van Klassieke Mythen  te voltooien.

   

  Praktische informatie

  • vrijdag 9 juni 2023, om 20u00
  • NTGent Schouwburg (Sint-Baafsplein 17, 9000 Gent)
  • EN, PT, TUCANO gesproken; NL, EN boventiteld
  • meer info op de website van NTGent

  Het Griekenlandcentrum heeft voor jullie 30 tickets ter beschikking, voor een gereduceerde prijs van 13 euro.

  Geïnteresseerd? Stuur vóór 21 mei een mailtje naar griekenlandcentrum@ugent.be en schrijf het bedrag over op het rekeningnummer BE69 8803 2505 0178 (bevestiging volgt nadien).

  Toon details
 • Ma
  28
  Aug
  2023
  Vrij
  01
  Sep
  2023

  Zomercursus Oudgrieks

  9u-13uleslokaal 2.21 en 2.22 (Blandijnberg 2, 9000 Gent)
  zomercursus

  Gedurende vijf voormiddagen dompelen we je onder in de Oudgriekse taal. De lessen zijn een voorproefje van het vak Oudgriekse Taalbeheersing dat in eerste Bachelor wordt onderwezen. We differentiëren tussen leerlingen met en zonder voorkennis Grieks. Elke voormiddag maak je via een korte gastles ook kennis met telkens een ander aspect van ons programma Grieks. In de namiddag organiseert de Klassieke Kring, onze studentenvereniging, vrijblijvend middagactiviteiten.

  Toon details

Voorbije activiteiten