Onderzoeksfestival voor scholen: Doorprik de mythe!

Omwille van het succes van het Festival ‘Oorlog om Troje’ in het vorige schooljaar, organiseert de afdeling Grieks ook dit schooljaar een scholenevenement. Dit keer kozen we voor een onderzoeksfestival: we laten leerlingen op een interactieve manier kennismaken met de inhoud van universitair onderzoek, en doorprikken op die manier graag bekende mythes over de doelstellingen, het nut en de interdisciplinariteit van literair en taalkundig onderzoek.

Leerlingen van het vierde, vijfde en zesde middelbaar kunnen kiezen uit een waaier van workshops en lezingen, gebaseerd op het onderzoek dat we binnen onze afdeling op dagelijkse basis uitvoeren. We leggen de focus op vakoverschrijdende thema’s, zoals genderstudie, politiek, IT, papyrologie, religiewetenschappen en creatief schrijven.

Om de dag te eindigen, gaan we in debat met mensen die een achtergrond hebben in Klassieke Talen, maar nu in verschillende sectoren werken. We spreken met Astrid De Bruycker (Gents Schepen van Gelijke Kansen, Welzijn, Participatie, Buurtwerk en Openbaar Groen), Wannes Gyselinck (Koninklijke Academie der Schone Kunsten), Guinevere Claeys (De Standaard) en Grégoire Verbeke (filmmaker en fotograaf) over de invloed die hun kennis van het Grieks nog steeds heeft op hun werk en dagelijks leven.

We verwachten ongeveer 250 leerlingen op deze onderzoeksdag. Na 20 maart 2020 kan je op deze pagina meer over ons evenement lezen.