Medewerker van de maand (november 2019): Julie Boeten

 

Onze #Medewerkervandemaand november is Julie Boeten. Ze werkt aan haar doctoraat in de Griekse Taalkunde en heeft sinds kort een speciale “job”, naast die als onderzoekster.

 

Ik probeer er eigenlijk achter te komen hoe de Byzantijnen hun gedichten samenstelden en wat we daaruit kunnen leren over de evolutie van de Griekse taal.

Hallo, Julie! Welkom terug! Jij werkt al een tijdje bij de afdeling Grieks, maar dit jaar is voor jou heel bijzonder geweest. Wat is er gebeurd?

Op 1 juli van dit jaar werd ik mama van mijn eerste kindje: Emiel! Mijn hele leven werd dus een klein beetje op zijn kop gezet. Het was ook de allereerste keer sinds ik mijn ‘carrière’ begon aan de Blandijn dat ik voor lange tijd niet meer regelmatig langskwam. Mijn terugkeer deze maand was dan ook heel speciaal! De warme verwelkoming van mijn vele fijne collega’s deed mij het gemis naar Emiel gelukkig een beetje vergeten.

Waarover gaat je onderzoek? Beschrijf eens je typische werkdag.

Ik onderzoek de woordvolgorde en het metrum van Byzantijnse boekepigrammen. Ik probeer er eigenlijk achter te komen hoe de Byzantijnen hun gedichten samenstelden en wat we daaruit kunnen leren over de evolutie van de Griekse taal.

Mijn typische werkdagen variëren heel erg. Meestal begint de dag al op de trein op weg naar Gent, waar ik mijn mails check. Eenmaal op de Blandijn, breng ik soms een halve dag door in de bibliotheek, op zoek naar verwijzingen, andere dagen zit ik in een schrijf-flow en kan ik hele stukken tekst schrijven of herwerken, maar vaak zit ik ook te lezen in boeken en artikels. Gelukkig is er ook regelmatig eens tijd voor een koffiepauze met de collega’s!

Als ik terugdenk aan al mijn buitenlandse trips, dan gaan mijn mooiste herinneringen allemaal over de vele fijne mensen die ik er leerde kennen.

Tijdens jouw doctoraat heb je al wat kunnen reizen voor congressen en onderzoekverblijven. Wat zijn jouw favoriete herinneringen aan je buitenlandse ervaringen?

Als ik terugdenk aan al mijn buitenlandse trips, dan gaan mijn mooiste herinneringen allemaal over de vele fijne mensen die ik er leerde kennen. Van een tuinfeest in Birmingham, tot cocktails in Belgrado – na de lezingen was er altijd wel iets leuks te doen met enkele van de fantastische mensen in mijn onderzoeksveld.

Veel congressen deed ik ook samen met mijn partner in crime Sien. Samen hebben we al heel wat afgelachen tijdens onze reizen. Mijn favoriete moment blijft toch nog altijd toen we op weg naar ons hotel per ongeluk dwars door een stuk nat beton liepen en op die manier onbedoeld onze voetafdrukken vereeuwigden in Istanbul!

Het schrijven van een doctoraat én een druk gezinsleven maken natuurlijk jouw leven vol. Maar wat doe je in jouw vrije tijd? Heb je al vakantieplannen voor het najaar?

Mijn vrije tijd bestaat nu vooral uit pampers en vuile was, inderdaad! Maar als alles gedaan is, lees ik heel graag een goed boek of liefhebber ik een beetje in mijn moestuin. Mijn favoriete momenten tijdens het weekend bestaan bovendien uit een gezellige koffieklets met mijn ouders, mijn zussen en mijn man.

Concrete vakantieplannen zijn er nog niet, al staat een bezoekje aan mijn oom en tante die in Zweden wonen nog altijd op het programma. In het voorjaar gaan we ook op een familieweekend in Engeland, dus daar kijk ik al heel erg naar uit!

We zijn blij dat je als multitasking mama terug bent. Nog heel veel succes gewenst!